Saab-krisen

GM besviket på Koenigsegg
Uppdaterad 2009-11-24 17:13

General Motors uttrycker i ett pressmeddelande på tisdagseftermiddagen besvikelse att Koenigsegg har avbrutit samtalen kring försäljningen av Saab Automobile.

"Vi är givetvis mycket besvikna över Koenigseggs beslut att dra sig ur försäljningen kring Saab. Med tanke på den plötsliga händelseutvecklingen kommer vi ta de närmaste dagarna för att bedöma situationen och vi kommer någon gång nästa vecka att informera om nästa steg", säger General Motors vd Fritz Henderson i en kommentar.

General Motors har tidigare sagt att man skulle klippa banden med Saab vid årsskiftet och i samband med rekonstruktionen som inleddes i februari gav GM Saab drygt en miljard kronor för att klara driften.

Under året har försäljningen av Saab sjunkit med 65-70 procent. Koenigsegg Group har skrivit ett avtal om att köpa Saab och kinesiska Beijing Auto (BAIC) lovade sedan att gå in med flera miljarder kronor mot att bli minoritetsägare i den nya ägargruppen.

Europeiska investeringsbanken (EIB) beviljade den 21 oktober ett lån för utveckling av miljö- och säkerhetsteknik på drygt fyra miljarder kronor.

NYHETSBYRÅN DIREKT Publicerad 2009-11-24 17:10 Uppdaterad 2009-11-24 17:13

                                                                                                          TILLBAKA

       

  Saab s
  Veteranförening
  Trollhättan
Ansvarig utgivare:
Lennart Bergström
Tel. 0520-33172
Email: gl.bergstrom@spray.se
Webmaster:
Olle Johansson
Tel. 0520-31663
Email: olle.johan@telia.com